maanantai 12. joulukuuta 2011

Viikon tähti I

Tervehdys Tupunalta,

ja samalla pahoittelut, että on vierähtänyt näin pitkä aika edellisestä bloggauksesta. Ideoita kirjoituksiin on tullut mieleen pitkin viikkoa, mutta iltaisin ei ole enää riittänyt aivokapasiteettia käsitettävissä olevan tekstin kirjoittamiseen. Ehkäpä lähestyvä joulu tuo hieman rauhaa iltoihinkin....?

Mietin, aloittaisinko kirjoittamaan sarjaa "Kuukauden kolli". Totesin, että se ei ole hyvä idea. Ensinnäkin, haluaisin kovasti esitellä teille mielestäni "tähdeksi" luokiteltavia taiteilijoita, mutta heitä on myös naispuolisia (hmm, tämä näyttää kirjoitettuna huomattavasti huonommalta ajatukselta kuin mitä se ajatuksissani oli....!). Lisäksi, voi hyvinkin tulla tarve esitellä heitä useammin kuin kerran kuussa, joten annetaan sarjalle nimi "Viikon tähti". Tattadadaa: tästä se alkaa!

Ensimmäisenä: Hugh Laurie!

Kuva: www.listal.com

Suurimmalle osalle yleisöään 52-vuotias Laurie on varmasti tunnetuin näyttelijänä (mm. tv-sarjat Musta Kyy, Kyllä Jeeves hoitaa ja House), mutta minä haluaisin tuoda hänestä esiin myös muusikko-Laurien. Kuusivuotiaana pianonsoiton aloittanut Laurie on muusikkona, mielestäni, vähintäänkin yhtä hyvä kuin näyttelijänä. Laurien ystävä ja monien vuosikymmenien aisapari Stephen Fry onkin kommentoinut, että "Laurie osoittautuu mestariksi kaikessa, mihin hän tarttuu". Tässä esimerkkivideo Laurien a) sävellystyöstä b) sanoitustyöstä c) pianonsoittotaidosta d) laulutaidosta ja e) esiintymisestä. Ja viikon vinkki: sanoitus on tämän kappaleen ydin - muuten saattaa jäädä mysteeriksi... (video Youtubesta, alkuperäinen esitys "Inside the Actors Studio" -ohjelmassa)




Tämän vuoden alussa Laurie julkaisi ensimmäisen oman blues-levynsä, "Let them talk". Olen lukenut levystä muutaman arvostelun, osa kriitikoista on innoissaan, osan mielestä Laurie esittää tällä levyllä blues-muusikkoa. Hmm. Kuten aina on parasta: ole itse se paras arvostelija - ainakin tämän kappaleen introsta saa tyyli- ja lisäpisteitä: Hugh Laurie ja levyn avausraita (voiko näin enää cd-levyjen ja mp3-tiedostojen aikakaudella sanoa?), tallennettu live-keikalla Pariisissa. Ja jos haluat kuunnella vain kappaleen, se alkaa kohdasta 2:48.



Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan koko albumin, se on aikaa kestävä, laadukas ja/mutta/silti tunteikas.

Tähän loppuun, viikon humoristiseksi aloitukseksi vielä kolmas Laurie-video: mukavaa joulukuista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna